... mert régen nem volt bejegyzés (az előzőt leszámítva :D), gasztrós meg még annál is régebben volt.
A receptet innen másoltam, mert így talán nehezebben fogok elfelejtkezni róla. Ugyanis gyűjtöm az ötleteket valamire (ami az én kis titkom marad a megvalósulásig).
Az extra gyorsan elkészülő csokis kekszhez pedig a következők kellenek:
Elkészítés:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 tojás sárgája
26 dkg liszt
1/2 zacskó sütőpor
3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan, nagyon jó minőségű!)
1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál nescafé por
egy tábla kis kockákra vágott étcsoki
két-három marék kisebb darabokra tördelt dió
A sütőt 190 fokra melegítjük. A vajat megpuhítjuk, majd a dió és a csoki kivételével az összes hozzávalót beletesszük, és pillanatok alatt összedolgozzuk - ez tényleg nagyon gyorsan megy. Amint homogén lesz a masszánk, beletesszük a diót és az étcsokit, ezeket is villámgyorsan beledolgozzuk. Egy sütőpapírral borított tepsire rátesszük az ahogy esik, úgy puffan méretű, nagyjából korongokra formázott (vagy csak simán odacsapott) tésztakupacainkat, és pontosan 10 percig sütjük, ennél még véletlenül sem tovább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése